Workshop met componist Huang Ruo op 15 juni

1 juni 2016

Workshop Asko|Schönberg & componist Huang Ruo: VERBONDENHEID, Muziek en gesproken woord 

Namens de musici en medewerkers van Asko|Schönberg nodigen wij u van harte uit voor een workshop met Huang Ruo en onze musici. De Chinees-Amerikaanse componist Huang Ruo, de eerste composer-in-residence bij Het Concertgebouw, schrijft een compositie, The Sonic Great Wall, waarin het publiek een actieve rol speelt. 
Dit werk wordt later dit jaar uitgevoerd tijdens November Music en is geschreven ihkv het project CONNECT*). 

Tijdens de workshop zal Fedor Teunisse, artistiek leider van Asko|Schönberg, samen met Huang Ruo het project en de compositie introduceren. Aansluitend zullen de deelnemers samen met de componist en musici van Asko|Schönberg de compositie uitvoeren en er een individuele bijdrage aan leveren met gesproken woord en geluidseffecten. De verbondenheid tussen musici en deelnemers die hierdoor ontstaat, staat centraal tijdens deze workshop.
De workshop zal ongeveer een uur duren en na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

U kunt zelf een tekst of gedicht meenemen en deze in de workshop gebruiken. Tijdens de workshop zal ook geïmproviseerd worden met tekst.  

Praktische informatie
Datum: Woensdag 15 juni

Tijden:
Inloop met koffie & thee:  vanaf 19.45 uur
Aanvang workshop: 20.15 uur
Aansluitend bieden wij u een drankje aan

Locatie: Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1, Amsterdam

Aanmelding:
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan Ymkje Koopal via productie@askoschoenberg.nl of door te bellen naar 0205191855. Deelname is gratis.

Filmopnamen: 
Van de workshop zal een reportage gemaakt worden dus er zal een camera aanwezig zijn.

*) Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van CONNECT, een Europees project waarbij de dialoog tussen publiek, uitvoerders en makers centraal staat. Art Mentor Foundation Lucerne is initiatiefnemer hiervan. Huang Ruo schijft speciaal voor dit project de compositie The Sonic Great Wall.

 groen met pay off

An initiative generously supported by ART MENTOR FOUNDATION LUCERNE in collaboration with London Sinfonietta, Ensemble Modern, Asko|Schönberg and Remix Ensemble Casa da Música.

Huang Ruo Copyright Wenjun Miakoda

Huang Ruo Copyright Wenjun Miakoda

ga terug