EDISON for Complete Works for Ensemble and Choir van György Kurtág

8 november 2018

Asko|Schönberg is zeer vereerd met de toekenning van de Edison Klassiek 2018 voor de cd met ensemble- en koorwerk van György Kurtág.

De box met drie cd’s is bekroond in de categorie Het Document. Uit het Juryrapport: ‘Minutieuze arbeid van De Leeuw en ensemble in intensieve samenwerking met de componist resulteerde in dit document, dat de bedoelingen van de componist excellent recht doet. Nog generaties van uitvoerders en luisteraars zullen, met dank aan Reinbert de Leeuw en Asko|Schönberg, deze opname als referentie gebruiken.’

Dirigent Reinbert de Leeuw, musici en geluidstechnici hebben jarenlang zeer toegewijd aan dit album gewerkt. De Hongaarse componist György Kurtág (1926) was steeds nauw betrokken en heeft alle opnamen persoonlijk goedgekeurd. De Leeuw en Asko|Schönberg werken al vele decennia met Kurtág en weten exact hoe zijn noten gespeeld moeten worden. Deze ervaring heeft een plek gekregen in dit historische muziekdocument, dat door de nationale én internationale pers uitbundig werd geprezen. De Edison Klassiek 2018 betekent een enorme waardering, zowel voor de intense en krachtige muziek van Kurtág als voor alle uitvoerenden.

Complete Works for Ensemble and Choir is uitgebracht door ECM Records, www.ecmrecords.com/catalogue.

ga terug