Naomi van der Linden, photo: Marc Haers

The Gender Agenda

voor scholieren

Philip Venables 
The Gender Agenda

Asko|Schönberg
conductor Manoj Kamps
host Naomi van der Linden

Order tickets for:

Wednesday, 27 February 2019
00:00 hours
Amsterdam
Muziekgebouw aan 't IJ

Besloten

Friday, 1 March 2019
00:00 hours
Amsterdam
Muziekgebouw aan 't IJ

Besloten

Share

Een interactief concert in de vorm van een muzikale spelshow, waarin het thema gender een prominente rol speelt. Leerlingen spelen tijdens het concert een spel en laten zich leiden door de muziek van Philip Venables. 

De muziek van componist Philip Venables (‘one of the finest composers around’ volgens The Guardian) gaat vaak over politiek. 

Asko|Schönberg vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een goede maatschappelijke en culturele bewustwording. Daarbij is het een essentieel ingrediënt dat je leert open staan voor verschillende identiteiten, belevingswerelden en achtergronden. Hierdoor wordt men er bewuster van dat ‘de norm’ in de maatschappij ook mensen uitsluit, en iedereen eraan kan bijdragen om de samenleving inclusiever te maken. Presentatrice Naomi van der Linden is een zeer sociaal betrokken jonge theatermaker, die erg goed begrijpt wat jongeren zoal bezighoudt. Ze is open en oprecht geïnteresseerd in dit onderwerp, en begrijpt ook de gevoeligheden bij jongeren rondom dit vraagstuk. Dit geldt ook voor dirigent Manoj Kamps, die zichzelf als queer identificeert en ook veel ervaring heeft in educatieprojecten met deze jonge doelgroep.
Eerder is The Gender Agenda succesvol opgevoerd in Londen. Het wordt nu, speciaal voor scholieren, door Asko|Schönberg gespeeld in het Muziekgebouw. De lesbrief bij dit project wordt op scholen gebruikt als voorbereiding op het bezoek aan The gender Agenda. In het Muziekgebouw wordt het programma voorafgegaan door een inleiding en na afloop is er een nagesprek.


Met steun van Art Mentor Foundation Lucerne, in samenwerking met London Sinfonietta, Ensemble Modern, Remix Ensemble.

The gender Agenda - trailer