Miriam Overlach

Zinsbegoocheling en mysterie - Muziekgebouw aan 't IJ

Componisten komen uit alle windstreken met voorliefde voor het uitzonderlijke timbre

HUANG RUO
The Lost Garden Chamber Concerto No 2
ONDŘEJ ADÁMEK 
Lost Prayer Book, opdracht van Musikfabrik, Ensemble 2e2m, Philharmonia Orchestra London & Asko|Schönberg, November Music
WILBERT BULSINK 
Spelingen, nieuwe bewerking voor ensemble, met steun van Fonds Podiumkunsten
UNSUK CHIN 
Fantaisie mécanique  

ASKO|SCHÖNBERG
dirigent Bas Wiegers
sheng Wu Wei
harp Miriam Overlach

Bestel kaarten voor:

Donderdag 14 November 2019
20:15 uur
Donderdagavondserie
Amsterdam
Muziekgebouw aan 't IJ

19:15 uur inleiding

Share

Een gloed van ongehoorde klankkleuren hangt over deze avond, met meer dan een vleugje oosters mysterie. De vier componisten komen uit alle windstreken, maar delen een voorliefde voor het uitzonderlijke timbre.

Wilbert Bulsink gooide in 2018 hoge ogen met zijn zinsbegoochelende harpconcert Spelingen, waarin Miriam Overlach de harp met schuursponsjes te lijf gaat. Met de Chinees-Amerikaanse Huang Ruo, voormalig composer in residence van het Concertgebouw, heeft Asko|Schönberg inmiddels een hechte band opgebouwd.

De Tsjechische Ondřej Adámek maakte furore met zelfgebouwde instrumenten, zoals de Airmachine. Zijn nieuwe Lost Prayer Book, mede in opdracht van Asko|Schönberg, is een soloconcert voor het Chinese mondorgel sheng. De Koreaanse Unsuk Chin, een van de spraakmakendste componisten van deze tijd, creëerde met haar Fantaisie méchanique een paradox van vrije improvisatie en rigide structuur.

Spelingen - Wilbert Bulsink