Lucas De Man, foto: Anne Harbers

Scherpdenkers Scherpdenkers: Circus Schönberg

Met theatermaker Lucas De Man over de democratie

Onder andere:

LOUIS ANDRIESSEN
Blokken
TOM JOHNSON
Failing
Galina Oestvolskaja
Composition no. 1 Dona Nobis Pacem 
GILLIUS VAN BERGEIJK
Pan
lOUis andriessen
Y Después
Charles Ives
Ragtime - no. IIa

ASKO|SCHÖNBERG
spreker Lucas de Man

Bestel kaarten voor:

Tip
Donderdag 3 Oktober 2019
20:15 uur
Scherpdenkers
Amsterdam
Concertgebouw, Kleine Zaal
Vrijdag 4 Oktober 2019
20:15 uur
Scherpdenkers
Eindhoven
Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven

Share

Tijdens deze editie van Scherpdenkers is het publiek niet slechts een toekijker, maar ook een deelnemer.

Lucas De Man licht met behulp van visuals het thema democratie toe en betrekt ook het publiek bij de discussie over dit onderwerp. De democratie staat van alle kanten onder druk en dat roept vragen op. Kunnen we door met de democratie in de volgende fase van onze samenleving en willen we dat ook? Wat moet er veranderen, en hoe? Samen met de musici van Asko|Schönberg nodigt De Man het publiek uit om mee te denken, alternatieven te overwegen en met elkaar in gesprek te gaan, zowel in de zaal als na afloop. 

Het muzikale deel van het programma, bestaande uit werk van o.a. Tom Johnson, Galina Oestvolskaja, Charles Ives en Louis Andriessen, krijgt ook een democratisch spotlicht. De muzikanten delen anekdotes met het publiek die inzicht bieden tot hun motivatie voor de gekozen stukken en geven het publiek de optie om te reageren op de muziek en zijn stem te laten horen. 

Lucas De Man (1982) is oprichter en artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden/Company New Heroes. Daarnaast is hij TV maker en presentator (Kunstuur en Manen Kunst bij de AVROTROS en Goud van Brabant bij Omroep Brabant).