Claude Vivier

Tip

Schatkamer Claude Vivier

Hans Goedkoop presenteert de parels van de 20ste-eeuwse muziek

CLAUDE VIVIER
Bouchara en andere werken

ASKO|SCHÖNBERG
mmv Reinbert de Leeuw
sopraan Katrien Baerts
presentator Hans Goedkoop

Bestel kaarten voor:

Zaterdag 22 Februari 2020
20:15 uur
Amsterdam
Muziekgebouw aan 't IJ
Zondag 15 Maart 2020
15:00 uur
Nijmegen
Concertgebouw de Vereeniging

Share

Asko|Schönberg neemt aan de hand van live-muziek, boeiende gastsprekers, beeld- en geluidsfragmenten het publiek mee op een reis naar de parels uit de 20e-eeuwse muziek. In deze editie nemen we u mee in de wereld van Claude Vivier (1948 -1983).

Door menig componist werd deze Canadees geroemd als een van de grootsten uit de vorige eeuw. Vivier leidde een turbulent leven dat eindige in Parijs waar hij op jonge leeftijd werd doodgeslagen, waarschijnlijk een crime passionnel. Desondanks heeft hij in zijn korte leven een bijzonder repertoire achtergelaten. Deze Schatkamer is een vooruitblik op de Vivier-concerten op 29 februari (NTR Zaterdagmatinee), 5 maart (Muziekgebouw), 8 maart (TivoliVredenburg) en 1 mei (Musis, Arnhem). Presentator is Hans Goedkoop, bekend van tv-programma Andere Tijden.
In elke editie van Schatkamer staat een andere componist centraal en kijken we welke betekenis zijn/haar muziek toen had en waarom deze nog steeds relevant is. Een compact programma in informele setting.