Kate Moore

Space Junk

Geëngageerd nieuw werk van Kate Moore

KATE MOORE
Klepsydra
The Art of Levitation
Space Junk *) Wereldpremière (opdracht Asko|Schönberg)

ASKO|SCHÖNBERG
dirigent Marzena Diakun
lichtontwerp Floriaan Ganzevoort

*) Met steun van Fonds Podiumkunsten

Concert zonder pauze, lengte ca 80 min.

Bestel kaarten voor:

Woensdag 3 April 2019
20:15 uur
Minimal Music Festival
Amsterdam
Muziekgebouw aan 't IJ
Donderdag 4 April 2019
20:00 uur
Utrecht
TivoliVredenburg

Share

Space Junk (ruimteafval) is het nieuwste werk van Kate Moore, dat deze avond de wereldpremière beleeft en het startschot vormt voor het Minimal Music Festival 2019.

De uitgesproken geëngageerde Moore componeerde het speciaal voor Asko|Schönberg. Het werk is van alles tegelijk: een broeierige harmonie van sferen, maar ook de verklanking van een milieuramp én een spannend ruimteverhaal vertelt met graphic novel-technieken.
Moore, dit seizoen zielsverwant van het Muziekgebouw, liet zich inspireren door het interactieve 3D-model dat door mensen gemaakt ruimteafval in kaart brengt. De milieu-impact van dit afval is enorm. Kate Moore werkt voor dit stuk samen met haar vader Chris Moore, fysicus en gespecialiseerd in ruimteafval. Zo willen zij aandacht vragen voor dit probleem.
Naast Space Junk twee eerdere ensemblestukken van Moore, die eveneens over tijd, de kosmos en transcendentie gaan. Het werk is onderdeel van Kate Moores onderzoek naar de materialiteit van klank – zo vraagt het werk om instrumenten van water en porselein.

Kate Moore - The Art of Levitation

Interview Kate Moore over Space Junk