Joseph Puglia, foto Thomas Schlijper

DUET

Duetten van Berio voor viool met studenten van Fontys Conservatorium

luciano berio
Alle 34 duetten voor viool

viool Joseph Puglia en studenten Fontys Conservatorium
dans studenten Fontys Dance Academy onder leiding van Marc van Loon en Nina van der Heijden

Bestel kaarten voor:

Share

Een interdisciplinaire voorstelling onder leiding van Asko|Schönberg in samenwerking met Fontys Conservatorium en Dance Academy. Centraal staan de duetten van componist Luciano Berio.

Asko|Schönberg werkt samen met Fontys, het conservatorium in Tilburg, om de specifieke kennis en technieken voor het uitvoeren van hedendaagse muziek over te dragen aan de studenten.
Joseph Puglia (violist van Asko|Schönberg) gaat met de studenten van de Young Musicians Academy, AMPA en de Master of Music (Fontys Conservatorioum Tilburg) aan de slag. Tijdens een meerdaagse masterclass introduceert hij de violisten in de wereld van de twintigste-eeuwse muziek. Centraal staan de technieken en muzikale ideeën van de duetten van componist Luciano Berio (1925 – 2003). Berio was groots in het experimenteren met muziek en schreef vierendertig vioolduetten. "Via dit project hoop ik het publiek en jonge muzikanten te inspireren Berio’s muziek te waarderen met dezelfde intensiteit als dat ik dat doe", aldus Puglia. 
Voor de slotpresentatie werkt de opleiding AMPA (Academy of Music and Performing Arts, Fontys) samen met de Fontys Dance Academy. Onder leiding van Marc van Loon en Nina van der Heijden plaatsen AMPA en Dance Academy-studenten de Berio-duetten in een bijzondere context.