Nora Fischer, foto Sarah Wijzenbeek

Ayre met Nora Fischer

Gratis toegankelijk concert

Osvaldo Golijov
Ayre

Asko|Schönberg
zang
Nora Fischer

Bestel kaarten voor:

Tip
Zondag 19 November 2017
uur
Utrecht
TivoliVredenburg

Share

Een unieke kans: wees aanwezig bij concert en live opnames van het bijzondere werk Ayre, gecomponeerd door de Argentijnse componist Osvaldo Golijov en uitgevoerd door Nora Fischer en Asko|Schönberg. De toegang is gratis!

Ayre is een collectie volksmelodieën uit het Midden-Oosten, via Italië en Spanje tot Zuid-Amerika, door Golijov samengevlochten tot een muzikale wervelwind die diep raakt. Ayre neemt je mee op een adembenemende reis door uiteenlopende muzikale tradities. Moeiteloos verbindt Golijov Sephardische, Arabische en Oost-Europese volksmuziek met zijn eigen idioom als componist van hedendaagse muziek. De componist mengt exotische en Westerse instrumenten met gesamplede geluiden. Hier en daar improviseren de muzikanten er wild op los, en stijlen en klankkleuren wisselen elkaar in hoog tempo af, net als woede, liefde en andere emotionele uitspattingen. 
Nora Fischer en Asko|Schönberg zijn als een vis in het water in dit werk: de uitvoerders zijn gespecialiseerd in de vele verschillende stijlen en muzikale uitgangspunten en bezitten de creativiteit om het werk volledig eigen te maken. Na vele succesvolle uitvoeringen op festivals als Into the Great Wide Open, November Music en het openingsfestival van TivoliVredenburg, nemen Nora en Asko|Schönberg het stuk op 19 november live op en u kunt hierbij aanwezig zijn. Het stuk kan namelijk niet bestaan zonder de energie van een live uitvoering en de aanwezigheid van publiek. 
Reserveren aanbevolen:
zondag 19 november 17.00 uur
zondag 19 november 19.30 uur

 

 

Video
Link

Ayre trailer

Bekijk de trailer van Ayre met Nora Fischer: