Aurelia Saxofoon Kwartet, foto: Bonnita Postma

Donderdagavondserie Composition with Red, Yellow and Blue

SAX14, 200ste verjaardag van Adolphe Sax

FRANCO DONATONI
Hot
JACOBTV
Tipperary Concerto *)
PETER VAN ONNA
Clash of Cultures
ARTVARK SAXOPHONE QUARTET
Improvisatie op Facing Death van Louis Andriessen 
Half Turk Shuffle
Charles in Detroit
LOUIS ANDRIESSEN
De Stijl
*) tot stand gekomen met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten

ASKO|SCHÖNBERG + AURELIA SAXOFOON KWARTET
ARTVARK SAXOPHONE QUARTET
SILBERSEE
dirigent Etienne Siebens
saxofoon Ties Mellema
spreekstem Fanny Alofs

Bestel kaarten voor:

Donderdag 20 November 2014
20:15 uur
Donderdagavondserie
Amsterdam
Muziekgebouw aan 't IJ

Inleiding 19.15 uur op Foyerdeck 1: Hans Haffmans in gesprek met Arno Bornkamp, Leo van Oostrom en Jacob TV met muzikale bijdrage van Artvark Saxophone Quartet.

Share

Asko|Schönberg wordt bij dit feestje voor de saxofoon uitgebreid met topsaxofonisten, als solist en als kwartet. Verrassende crossovers in Hot en Clash of Cultures, een nieuw werk van JacobTV en de op werk van Mondriaan gebaseerde De Stijl van Andriessen onthullen de kleurrijke wereld van de saxofoon.  
Ties Mellema soleert in Hot waarin de componist de sfeer van oude jazz geweldig weet te treffen. Het Aurelia Saxofoonkwartet speelt het nieuwe Tipperary Concerto en het werk van Van Onna waarin klassiek en jazz elkaar ontmoeten. Na de pauze brengt Artvark drie eigen stukken. Louis Andriessen baseerde het saxofoonkwartet Facing Death op Charlie Parkers Ornithology. De saxofonisten van Artvark improviseren hierop voort. Half Turk Shuffle en Charles in Detroit zijn stukken van hun recente cd ‘Bluestories’. Tot slot wordt Andriessens De Stijl uitgevoerd, geïnspireerd op Mondriaans schilderijen Compositie met rood, geel en blauw en Victory Boogie Woogie. 
Meer over SAX14, saxofoonfestival van 20 t/m 23 november.
Festival
SAX14

SAX14

Alles over het festival.

Video
JacobTV

JacobTV in De Wereld Draait Door

Interview met JacobTV en een deel uit zijn opera The News.

JacobTV: Jesus is coming

Jesus is coming van JacobTV is een compositie met geluidsfragmenten (soundbites) uit de straten van New York: een boze 'evangelist', een koor van het Leger des Heils en het ritmische gepraat van twee kleine kinderen. Uitgevoerd door het Aurelia Saxofoon Kwartet. 

Artvark Saxofoon Kwartet

Luister naar het Artvark Saxofoon Kwartet dat Sly meets Callas van Wirtz en Delfos uitvoert, tijdens het TV-programma Vrije Geluiden. Tijdens dit concert zal dit kwartet Improvisatie op Facing, Death van Louis Andriessen, Half turk shuttle en Charles in Detroit uitvoeren.