Maarten van Rossem

Scherpdenkers Amerika (Muziekgebouw Eindhoven)

Met inleiding door Maarten van Rossem

DAVID LANG
Cheating, lying, stealing
My very empty mouth
STEVEN MACKEY
Micro-Concerto
NED ROREM
Spring Music
Leonard Bernstein
Sonata for Clarinet and Piano
 
ASKO|SCHÖNBERG
STORIONI TRIO
slagwerk Dominique Vleeshouwers - winnaar Tromp Concours 2014

Bestel kaarten voor:

Dinsdag 27 Januari 2015
20:15 uur
Scherpdenkers
Eindhoven
Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven

Share

Het programma begint met een inleiding door Maarten van Rossem, historicus gespecialiseerd in de Verenigde Staten.

Maarten van Rossem is wellicht de bekendste commentator van Nederland. Pittig gekruid en eigenzinnig scherpdenkt hij vanavond over de staat waarmee hij een haat-liefdeverhouding heeft: Amerika. De muziek is door en door Amerikaans en biedt een fraaie staalkaart van het huidige componeren.
In Cheating, Lying, Stealing onderzoekt David Lang zijn slechtste eigenschappen. ‘Want componisten willen altijd maar laten zien hoe nobel ze zijn.’ Ironisch en speels. De aanstaande winnaar van de Tromp International Percussion Competition 2014 kan zich uitleven in Mackeys Micro-Concerto. Geschreven uit fascinatie met de eenmansband-mentaliteit van slagwerkers. Bryce Dessner, Composer in residence van het Muziekgebouw Eindhoven, schreef een special voor de winnaar van het Tromp Concourt 2014 een stuk voor slagwerk solo.

Scherpdenkers is een initiatief is van Muziekgebouw Eindhoven en het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, zie www.scherpdenkers.nl

David Lang: Cheating, lying, stealing

Luister naar Cheating, lying, stealing van David Lang.

Storioni Trio

Het Storioni Trio organiseert jaarlijks het Storioni Festival. 

Luister naar het Storioni Trio die Beethoven's trio, opus 1, deel 3 menuetto, uitvoert tijdens het TV-programma Vrije Geluiden. Tijdens dit concert zal dit trio Chick Corea's Addendum uitvoeren.

Steven Mackey: Micro-Concerto

Luister naar Micro-Concerto van Steven Mackey. Deze zal door de winnaar van de Tromp International Percussion Competition 2014 worden uitgevoerd.